Zondag is de perfecte dag om een lekkere cake te bakken. Met mijn favoriete groente – pompoen! – wordt deze cake heerlijk smeuïg. Lekker als ontbijt of als gezond tussendoortje!
Ingrediënten (1 cake):
- 130 g speltbloem of havermeel
- 70 g tijgernotenmeel of amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda + 1 tl appelazijn
- 70 g kokosbloesemsuiker + extra
- Snufje zout
- 1/2 tl kardemom
- 1 tl verse gember
- 40 ml kokosolie
- 3 eieren
- 350 g pompoenpuree
- Handje pompoenpitten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Meng de droge ingrediënten in een kom.
- Klop de eieren los en meng met de kokosolie. Voeg de appelazijn en baking soda toe en schep de pompoenpuree erdoor.
- Meng alles goed en schep het beslag in een bakblik. Garneer met pompoenpitten en kokosbloesemsuiker.
- Bak de cake 45-50 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd in stukken.