Pompoencake

Pompoencake

Zondag is de perfecte dag om een lekkere cake te bakken. Met mijn favoriete groente – pompoen! – wordt deze cake heerlijk smeuïg. Lekker als ontbijt of als gezond tussendoortje!

 

Ingrediënten (1 cake):

  • 130 g speltbloem of havermeel
  • 70 g tijgernotenmeel of amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda + 1 tl appelazijn
  • 70 g kokosbloesemsuiker + extra
  • Snufje zout
  • 1/2 tl kardemom
  • 1 tl verse gember
  • 40 ml kokosolie
  • 3 eieren
  • 350 g pompoenpuree
  • Handje pompoenpitten 


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom.
  3. Klop de eieren los en meng met de kokosolie. Voeg de appelazijn en baking soda toe en schep de pompoenpuree erdoor.
  4. Meng alles goed en schep het beslag in een bakblik. Garneer met pompoenpitten en kokosbloesemsuiker.
  5. Bak de cake 45-50 minuten in de oven.
  6. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd in stukken.

Related Posts



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *