Zondag is de perfecte dag om een lekkere cake te bakken. Met mijn favoriete groente – pompoen! – wordt deze cake heerlijk smeuïg. Lekker als ontbijt of als gezond tussendoortje!
Ingrediënten (1 cake):
- 130 g speltbloem of havermeel
 - 70 g tijgernotenmeel of amandelmeel
 - 1 tl bakpoeder
 - 1 tl baking soda + 1 tl appelazijn
 - 70 g kokosbloesemsuiker + extra
 - Snufje zout
 - 1/2 tl kardemom
 - 1 tl verse gember
 - 40 ml kokosolie
 - 3 eieren
 - 350 g pompoenpuree
 - Handje pompoenpitten
 
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
 - Meng de droge ingrediënten in een kom.
 - Klop de eieren los en meng met de kokosolie. Voeg de appelazijn en baking soda toe en schep de pompoenpuree erdoor.
 - Meng alles goed en schep het beslag in een bakblik. Garneer met pompoenpitten en kokosbloesemsuiker.
 - Bak de cake 45-50 minuten in de oven.
 - Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd in stukken.
 


