Bloemkool is een super veelzijdige groente! Het zit boordevol voedingsstoffen, ondersteunt je hormoonbalans én je kunt het op talloze manieren bereiden.
Deze geroosterde bloemkoolsoep is extra smaakvol, romig en perfect voor een gezonde lunch of diner. Wil je er een volwaardige maaltijd van maken? Voeg dan wat extra eiwitten toe!
Ingrediënten (4 porties):
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- Olijfolie
- Witte peper & zout
- Verse dille & peterselie
- Kokosmelk (optioneel)*
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel ze over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, witte peper en zout. Leg de ongepelde knoflookteentjes ertussen.
- Rooster de bloemkool 30 minuten in de oven.
- Snijd de ui grof en fruit in een pan met olie. Voeg de geroosterde bloemkool en knoflook (uit de schil) toe en bak kort mee.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep tot een romige structuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel over kommen en garneer met een scheutje olijfolie en verse kruiden.
*Wil je de soep nóg romiger? Voeg een scheutje kokosmelk of zachtje geitenkaas toe!