Ook tijdens deze zonnige dagen start ik mijn dag het liefst met een warm ontbijt. Deze havermout is helemaal van het seizoen dankzij de zoete, gebakken peer. De geroosterde zonnebloempitten en verse gember geven het een heerlijke bite!
Ingrediënten (1 portie):
- 35 g havermout
- ½ – 1 portie vanille-eiwitpoeder
- 1,2 tl verse gember (in stukjes)
- ½ tl kardemom* (optioneel)
- 70 ml volle kokosmelk
- ± 100 ml water
- 1 kleine peer
- 1 tl ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
- Kokosolie
- Toppings: zonnebloempitten, kokosrasp, kokosbloesemsuiker
Bereiding:
- Meng de havermout, kokosmelk, water, gember, kardemom en eiwitpoeder in een pannetje. Laat op middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat 5 minuten staan.
- Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge pan.
- Schil en snijd de peer. Bak deze in een steelpannetje met kokosolie, ahornsiroop en kruiden tot hij goudbruin en zacht is.
- Schep de havermout op een bord en top af met de kokosrasp, geroosterde zonnebloempitten en gebakken peer.