Dit recept is een van mijn favoriete recepten van dit moment. Het is super makkelijk te maken en je kunt er lekker veel groenten aan toevoegen. De kokosaminosaus geeft dit gerecht een Thaise smaak, maar dan zonder de soja.
Tip: Reageer je gevoelig op rauwe koolsoorten? Bak de spitskool dan even mee met de kip in de pan.
Ingrediënten (2 porties):
- 1 wortel
- 1/2 komkommer
- 1/2 spitskool
- 200 g kippendij blokjes
- 1 teen knoflook
- Duimpje verse gember
- 1-2 el kokosaminos
- 120 g rijstnoedels, zonder toevoegingen
- 1 bosui
- Verse koriander of verse munt
- 1-2 tl sesamzaad of nigellazaad
Dressing:
- 1-2 el sesamolie
- 1/2 tl appelazijn
- 1 tl kokosaminos
- Peper en zout
Bereiding:
- Bak de kip samen met gember, knoflook en kokosaminosaus.
- Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de spitskool fijn, rasp de wortel en snijd de komkommer in schijfjes.
- Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar.
- Verdeel alle ingrediënten over de borden en garneer met bosui, sesamzaad en verse koriander.