Zoete aardappel-wortelsoep

Zoete aardappel-wortelsoep

Een lunch kan soms nog wel eens ingewikkeld zijn, daarom maak ik elke week een grote pan soep. Deze soep van zoete aardappel en wortel is smaakvol, gezond en zit vol histamine-verlagende ingrediënten.

De soep krijgt een Midden-Oosters tintje door de kokosmelk en specerijen. De soep bevat onder andere limoenblad, venkel, koriander en nigellazaad. Nigellazaad, ook wel bekend als zwart komijnzaad, is een fantastisch kruid bij histamineklachten. Het zorgt ervoor dat er minder histamine wordt vrijgelaten, waardoor je immuunsysteem minder wordt belast met histamine. Het werkt ook ontstekingsremmend. Het limoenblad en de koriander geven het een frisse smaak en werken tegelijkertijd ook histamine-verlagend.

 

Recept zoete aardappel-wortelsoep

 

5 porties

 

Ingrediënten:

  • 450 g wortels
  • 2 zoete aardappels
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 el nigellazaad
  • 1/2 el korianderzaad
  • 1 tl gemalen venkel
  • 8 blaadjes limoenblad
  • 750 ml groentenbouillon, biologisch en gistvrij*
  • Olijfolie


Topping:

  • 5 el volvette kokosmelk
  • Verse koriander
  • Peper en zout

 

Bereiding:

  1. Snijd de ui in grove stukken. Pel en plet de knoflook.
  2. Verhit olie in een pan en bak de korianderzaadjes een paar minuten.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze mee.
  4. Schil en snijd de wortels en zoete aardappel, en voeg ze toe aan de pan.
  5. Voeg vervolgens het nigellazaad, gemalen venkel en groentenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  7. Serveer met kokosmelk, verse koriander, peper en zout.

 

Notitie:

* Kies voor een histamine-arme groentenbouillon zoals die van Het Blauwe Huis of van Histaminkus. Je kunt ook zelf een bouillon maken van toegestane kruiden.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *