Pasta met tomatensaus is een gouden combinatie. Helaas zijn de gezonde tomaten erg hoog in histamine en kunnen ze histamine vrijzetten in het lichaam. Voor een histamine-intolerantie dus geen goede optie.
Deze saus gemaakt van puntpaprika’s, pompoen en rode ui is hier een perfect alternatief voor. Paprika’s zijn rijk aan vitamine C en de ui bevat naast vitamine C ook quercetine, allemaal natuurlijke stoffen die histamine verlagen. De pompoen bevat veel vezels waar je spijsvertering blij van wordt en het maakt de saus tegelijkertijd lekker romig!
Dit gnocchi recept is een gemakkelijke en lekkere maaltijd vol groenten! Voeg voor extra eiwitten nog wat kip of gehakt toe of gebruik dit als een alternatief voor zuivel.
Recept gnocchi met geroosterde paprika-pompoen saus
2 porties
Ingrediënten
- 400 g glutenvrije gnocchi
- 1 courgette
- 50 g jonge zachte geitenkaas (biologisch)*
- Olijfolie
De saus
- 2 puntpaprika’s
- 120 g pompoen
- 1 el gedroogde tijm
- 1 teen knoflook, geperst
- 75 g jonge zachte geitenkaas (biologisch)*
- Handje basilicum
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de pompoen en rode ui in stukken en verdeel met de puntpaprika’s, olijfolie en tijm over de bakplaat.
- Zet in de oven voor 25-30 minuten op 180 graden.
- Snij ondertussen de courgette in plakjes en bak met wat olijfolie in de pan. Voeg de gnocchi toe en bak deze samen met de courgette tot de gnocchi krokant en gaar is. Je kunt de gnocchi ook eerst koken.
- Blend de groenten uit de oven met de geperste knoflook, basilicum, peper, zout en de geitenkaas (laat weg voor de zuivelvrije variant)
- Verdun de saus met water als deze te dik is.
- Schep de saus door de gnocchi in de pan.
- Serveer met extra verse basilicum en eventueel zachte geitenkaas.
Notitie
* Geitenzuivel is beter verteerbaar dan koeienzuivel. Introduceer zuivel voorzichtig. Bij darmklachten of een lactose-intolerantie moet zuivel vermeden worden. Vervang de geitenkaas dan door een andere eiwitbron.