Op zoek naar een eenvoudig recept voor een verwarmende soep? Deze geroosterde pompoensoep is vol van smaak en perfect voor de koudere dagen. Door de pompoen te roosteren, krijgt de soep een rijke, zoete smaak. Met een frisse topping van munt en knapperige pompoenpitten maak je het helemaal af!
Recept pompoensoep met geroosterde pompoenpitten
4 porties
Ingrediënten:
- 1 Hokkaido-pompoen (ca. 1 kg)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 el gemalen koriander
- 2 el olijfolie
- 600 ml histamine-arme bouillon
- 250 ml water, of extra indien nodig
- Zout en peper*
Topping:
- Verse munt en geroosterde pompoenpitten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in blokjes (schillen hoeft niet!). Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal of op een bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie, gemalen koriander, peper en zout en rooster ze 35 minuten.
- Fruit de ui en knoflook in 1 el olijfolie in een soeppan.
- Voeg de geroosterde pompoen toe en bak kort mee.
- Voeg de bouillon toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de pompoenpitten kort in een droge koekenpan.
- Serveer de soep met een topping van verse munt en geroosterde pompoenpitten.
Notitie:
*Niet iedereen verdraagt zwarte peper. Witte peper is dan een goede vervanging. Je kunt het ook weglaten en wat nigellazaad toevoegen.