Rijstbowl met kip, pompoen en courgette

Rijstbowl met kip, pompoen en courgette

 

Wil je snel iets gezonds en lekkers op tafel zetten? Deze bowl met rijst, kip, pompoen en courgette is dan perfect. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, en het fijne is: je kunt makkelijk variëren met de histamine-arme groenten die je in huis hebt.

Tip: Zijn kikkererwten voor jou geen histamine trigger? Vervang de tahinsaus dan eens door zelfgemaakte hummus.

 

Recept rijstbowl met kip, pompoen en courgette

 

Ingrediënten (2 personen):

  • 1/2 flespompoen
  • 1 courgette
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 bosui
  • 150 g rijst
  • Verse koriander of peterselie
  • Olijfolie

Voor de tahinsaus:

  • 2 el tahin
  • 1,5 el water
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 tl limoensap (optioneel)
  • Peper en zout

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven of airfryer voor op 180°C.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en de courgette in plakjes. Leg ze op een bakplaat, bestrooi met gemalen koriander, besprenkel met olijfolie en voeg peper en zout toe. Rooster dit in de oven of airfryer gedurende 25-35 minuten.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  4. Bak de kip in een pan goudbruin met een beetje peper, zout en gemalen koriander.
  5. Meng de ingrediënten voor de tahinsaus. Houd een klein beetje saus apart en verdun deze met extra water.
  6. Verdeel de rijst, geroosterde pompoen en courgette over de borden. Leg de kip erop en garneer met verse koriander of peterselie, bosui en de rest van de tahindressing.

 

 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *