Dit ontbijt is mijn absolute favoriet en staat bij mij momenteel regelmatig op tafel. Deze teffpap is niet alleen supersnel klaar (binnen 10 minuten!), maar ook voedzaam en lekker verwarmend voor koude ochtenden. Teff is een glutenvrij en makkelijk te verteren graan. Het heeft een zoete, nootachtige smaak die perfect combineert met fruit. Voor een volwaardig ontbijt voeg ik eiwitpoeder toe – zo start je de dag vol energie!
Recept teffpap met blauwe bessen
1 portie
Ingrediënten:
- 35 g teffvlokken
- 1 el eiwitpoeder vanille*
- 75 ml kokosmelk (17% vet)
- 100 ml gefilterd water (+ extra, indien nodig)
- Snufje zout
- Extra voor de topping:Blauwe bessen of ander fruit naar keuze*, hennepzaad en kokosvlokken
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten in een steelpannetje.
- Zet het op middelhoog vuur en roer goed door. Als de pap te dik wordt, voeg je extra water toe.
- Schep de pap in een kom en maak het af met kokosvlokken en blauwe bessen (of ander fruit dat je lekker vindt).
Notitie:
*Je kunt de blauwe bessen ook vervangen door seizoensfruit. Denk aan appel of peer.
*Kies voor een histamine-arme eiwitpoeder die goed te verteren is.