Histamine-arme granola

Histamine-arme granola

Met je eigen granola heb je volledige controle over wat erin gaat. Deze histamine-arme variant is super simpel en bestaat uit havermoutvlokken, geschaafde tijgernoten, kokosvlokken, pompoen- en zonnebloempitten.

Geschaafde tijgernoten of tijgernootvlokken zijn perfect om granola van te maken. Het is een histamine-arme ‘noot’, want het is niet echt een noot maar het heeft wel een nootachtigesmaak. De eiwitpoeder zorgt voor zowel smaak als extra eiwitten in de granola. Door een variant met vanille smaak te kiezen krijgt de granola een lichte vanillesmaak, wat het geheel wat zoeter maakt. 

Ben je verder in je herintroductie van de histamine lijst? Voeg dan gerust macadamia- of pecannoten toe voor extra crunch. Zo kun je eindeloos variëren met je granola.

 

Recept histamine-arme granola

 

Ingrediënten:

  • 100 g geschaafde tijgernoten
  • 100 g havermoutvlokken
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 40 g kokosvlokken
  • 1 portie eiwitpoeder, vanille*
  • 2 el ahornsiroop
  • 55 ml kokosolie

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Smelt de kokosolie en meng deze met de rest van de ingrediënten in een kom.
  3. Verdeel het mengsel over een bakplaat en zet het in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  4. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

 

Notitie

*Gebruik een vegan eiwitpoeder die gemaakt is van histamine-arme ingrediënten, zoals bijvoorbeeld die van Plantforce of Clean Lean.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *