We zitten in het hoogseizoen van de perziken. Perzik is een histamine-arme fruitsoort die in dit ontbijtrecept wordt gebruikt voor een chiapudding. Chiapudding maak je heel makkelijk van chiazaad in combinatie met melk en/of water. De perzik meng ik met de kokosmelk in een keukenmachine, zodat de hele chiapudding de smaak krijgt van de heerlijke perzik!
Voor deze chiapudding meng ik het chiazaad met teffvlokken. Teff is een glutenvrije graansoort en goed verteerbaar. Naast dat het heel gezond is, zorgen teffvlokken ook voor een lekkere nootachtige smaak. Voor dit recept voeg ik ook nog wat eiwitpoeder toe voor de smaak, maar ook om het eiwitgehalte in dit ontbijtje iets te verhogen. Zo blijf je de hele ochtend goed verzadigd.
Histamine-arme granola is lastig te vinden, dus maak ik die altijd zelf. Benieuwd hoe je dit doet? Volgende week post ik mijn favoriete histamine-arme granolarecept, dus hou mijn Instagram in de gaten.
Recept chiapudding met perzik
1 portie
Ingrediënten:
- 2-3 el chiazaad
- 1 el teffvlokken
- 1 el eiwitpoeder, vanille
- 100 ml kokosmelk 17% vet
- 1 perzik* + extra voor de topping
- 50-100 ml water
- 1 el kokosrasp
- Histamine-arme granola
Bereiding:
-
- Meng het chiazaad, de teffvlokken en het eiwitpoeder met elkaar.
- Meng in een keukenmachine de perzik met de kokosmelk tot een glad mengsel.
- Schenk dit bij het chiazaad en voeg water toe. Roer goed door en zet het 4 uur in de koelkast.
- Top af met perzik, kokosrasp en histamine-arme granola.
Notitie:
*Kan je niet tegen perzik door bijvoorbeeld een allergie? Vervang dit dan door mango of ander fruit.