Op zoek naar een makkelijk gerecht dat binnen een halfuurtje klaar is? Dan is dit recept iets voor jou. Deze oosterse roerbakrijst met gemarineerde kip en groenten is perfect voor een drukke doordeweekse dag. Makkelijk, snel, maar toch smaakvol!
De kip en de rijst worden gemarineerd met kokosaminos, ook wel bekend als coconut aminos. Dit is een donkere saus gemaakt van kokosnectar en is een perfecte vervanging voor sojasaus, dat hoog is in histamine. Kokosaminos bevatten veel aminozuren en zijn ook laag in histamine.
Wil je dit gerecht de volgende dag nog een keer eten? Vries dan direct na het koken je overige portie in, of bak de kip apart en vries alleen de portie kip in. Vooral eiwitten vermeerderen snel in histamine. Houd een maximale tijd van 4 uur aan na het bakken van de kip, maar eet eiwitten het liefst zo snel mogelijk.
2 porties
Ingrediënten:
- 200 g biologische kippendijblokjes
- 1 tl gemalen kurkuma*
- 1 tl verse gember
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen venkel
- 1 tl nigellazaad
- 3 el kokosaminos
- 100 ml kokosmelk, 17% vet
- 1 bosui
- 1/2 paksoi
- 6 stuks bimi
- 160 g rijst, ongekookt
- Zout en peper, naar smaak
- Garnering: verse dille of verse koriander, bosui en kokosrasp
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de verpakking en laat rusten.
- Meng de kipblokjes met de kruiden, verse gember, 1 el kokosaminos, kokosmelk en fijngesneden bosui.
- Bak de kip in wat kokosolie rondom goudbruin.
- Snijd ondertussen de paksoi en bimi in stukken en schep door de kip. Roerbak alles samen 10 minuten.
- Schep de gekookte rijst met de kokosmelk en 2 el kokosaminos door de groenten en kip. Roerbak alles samen nog 10 minuten.
- Schep op de borden en garneer met verse dille, kokosrasp en bosui.
Notitie:
* Laat de kurkuma weg als je hierop reageert, of gebruik verse kurkuma als dit wel goed gaat