Een van mijn favoriete taarten blijft een goede appeltaart! Met appels in het seizoen is dit hét moment om deze heerlijke, histamine-arme versie te maken. Perfect voor een relaxte zondag bakmiddag!
Tip: Je kunt de taart eenvoudig ei- of glutenvrij maken door de aangegeven opties te gebruiken.
Ingrediënten (8 porties):
- 125 g speltbloem of havermeel
- 120 g tijgernootmeel of amandelmeel
- 65 g havermeel of extra speltbloem
- 75 ml kokosolie of boter, gesmolten
- Snufje zout
- 60 g ahornsiroop of agavesiroop
- 1-2 el kokosbloesemsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei of 50 g appelmoes
Vulling
- 3 appels
- 1-2 el kokosbloesemsuiker
- 1/2 el arrowroot
- Handje pecannoten* (optioneel)
Extra
- 1/2 el arrowroot 1 eigeel of 1 el plantaardige melk
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte).
- Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed goed.
- Vorm een bal van het deeg en leg 1/3 apart. Bekleed de bodem en de randen van de taartvorm met de rest van het deeg en druk goed aan. Verdeel wat arrowroot over de bodem.
- Snijd de appels in schijfjes of blokjes en meng ze in een kom met de overige ingrediënten. Verdeel de vulling over de taart en druk goed aan.
- Gebruik het overgebleven deeg om stroken te maken en leg deze over de taart. Bestrijk de bovenkant met eigeel of plantaardige melk.
- Bak de taart 45-55 minuten in de oven. Laat de taart even afkoelen voordat je hem serveert.