Histamine-arme appeltaart

Histamine-arme appeltaart

Een van mijn favoriete taarten blijft een goede appeltaart! Met appels in het seizoen is dit hét moment om deze heerlijke, histamine-arme versie te maken. Perfect voor een relaxte zondag bakmiddag!

Tip: Je kunt de taart eenvoudig ei- of glutenvrij maken door de aangegeven opties te gebruiken.

 

Ingrediënten (8 porties):

  • 125 g speltbloem of havermeel
  • 120 g tijgernootmeel of amandelmeel
  • 65 g havermeel of extra speltbloem
  • 75 ml kokosolie of boter, gesmolten
  • Snufje zout
  • 60 g ahornsiroop of agavesiroop
  • 1-2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei of 50 g appelmoes

Vulling

  •  3 appels
  • 1-2 el kokosbloesemsuiker
  • 1/2 el arrowroot
  • Handje pecannoten* (optioneel)

Extra

  • 1/2 el arrowroot 1 eigeel of 1 el plantaardige melk

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte).
  2. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in.
  3. Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed goed.
  4. Vorm een bal van het deeg en leg 1/3 apart. Bekleed de bodem en de randen van de taartvorm met de rest van het deeg en druk goed aan. Verdeel wat arrowroot over de bodem.
  5. Snijd de appels in schijfjes of blokjes en meng ze in een kom met de overige ingrediënten. Verdeel de vulling over de taart en druk goed aan.
  6. Gebruik het overgebleven deeg om stroken te maken en leg deze over de taart. Bestrijk de bovenkant met eigeel of plantaardige melk.
  7. Bak de taart 45-55 minuten in de oven. Laat de taart even afkoelen voordat je hem serveert.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *