Winterse boerenkoolsalade met zoete aardappel

Winterse boerenkoolsalade met zoete aardappel

Deze salade is dé salade van dit seizoen, met boerenkool als basis. Boerenkool staat bekend als een superfood, boordevol voedingsstoffen! In deze heerlijke salade wordt de boerenkool gecombineerd met gegrilde zoete aardappel, malse kip en frisse appel. Schenk de dressing alvast over de boerenkool en meng goed, zodat de kool wat zachter wordt.

Tip: Vind je rauwe boerenkool minder lekker of reageer je erop? Bak de boerenkool dan kort mee in de pan met de kip of stoom de kool even.

 

Ingrediënten (2 porties):

  • Verse boerenkool
  • 1 grote of 2 kleine zoete aardappel
  • 1 appel
  • 200 g kipblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el zonnebloempitten of pompoenpitten, geroosterd
  • Witte peper en zout

Dressing:

  • 2-3 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl appelazijn
  • 1/2 tl limoensap* (optioneel)
  • Snufje zout

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes, meng met olijfolie en zout, en bak 35 minuten in de oven.
  3. Kruid de kipblokjes met knoflook, peper en zout, en bak goudbruin in een pan.
  4. Snijd de boerenkool grof en de appel in blokjes.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing en roer dit door de boerenkool. Laat een beetje dressing apart voor de garnering.
  6. Rooster de zonnebloempitten en verdeel deze samen met de kip en zoete aardappel over de boerenkool. Garneer met de overgebleven dressing en een snufje zout.

 

Notitie:
*Limoen wordt in kleine hoeveelheden vaak goed verdragen bij een histamine-intolerantie. Is limoen voor jou een trigger? Laat het dan weg uit het recept.

 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *