Crêpes met rood fruit

Crêpes met rood fruit

Valentijnsdag begint natuurlijk met een heerlijk ontbijtje! Een mooi moment om wat extra liefde en aandacht in je ochtendroutine te stoppen. Deze crêpes zijn glutenvrij, histamine-arm en voedzaam. Perfect om je lover, beste vriend(in) of gewoon jezelf extra te verwennen. 

 

Ingrediënten (5-6 crêpes) :

  • 70 g havermeel
  • 1-2 porties eiwitpoeder, vanille *
  • 1 el arrowroot
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml kokosmelk, volvet
  • ±150 ml water
  • Snufje zout
  • Kokosolie, om in te bakken
  • Topping: frambozen, blauwe bessen, kokosrasp en ahornsiroop

 

Bereiding: 

  1. Meng alle ingrediënten in een kom en klop goed door tot een glad beslag.
  2. Voeg indien nodig extra water toe om het beslag dunner te maken.
  3. Verhit een koekenpan met wat kokosolie. Schenk een kleine hoeveelheid beslag in de pan en bak de crêpe aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  4. Garneer de crêpes met frambozen, blauwe bessen, kokosrasp en een scheutje ahornsiroop.

*Gebruik extra havermeel als je geen eiwitpoeder wilt gebruiken.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *