Valentijnsdag begint natuurlijk met een heerlijk ontbijtje! Een mooi moment om wat extra liefde en aandacht in je ochtendroutine te stoppen. Deze crêpes zijn glutenvrij, histamine-arm en voedzaam. Perfect om je lover, beste vriend(in) of gewoon jezelf extra te verwennen.
Ingrediënten (5-6 crêpes) :
- 70 g havermeel
- 1-2 porties eiwitpoeder, vanille *
- 1 el arrowroot
- 1 tl bakpoeder
- 150 ml kokosmelk, volvet
- ±150 ml water
- Snufje zout
- Kokosolie, om in te bakken
- Topping: frambozen, blauwe bessen, kokosrasp en ahornsiroop
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten in een kom en klop goed door tot een glad beslag.
- Voeg indien nodig extra water toe om het beslag dunner te maken.
- Verhit een koekenpan met wat kokosolie. Schenk een kleine hoeveelheid beslag in de pan en bak de crêpe aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot al het beslag op is.
- Garneer de crêpes met frambozen, blauwe bessen, kokosrasp en een scheutje ahornsiroop.
*Gebruik extra havermeel als je geen eiwitpoeder wilt gebruiken.