Nog iets minder dan twee weken tot Valentijn! Deze romige risotto met pompoen en kip is perfect om samen te maken of om iemand mee te verrassen!
Tip: Gebruik ook het groen van de venkelstelen als een kruidige garnering. Dit geeft extra smaak en een mooie finishing touch.
Ingrediënten (2 porties):
- 120 g risottorijst
- 1 sjalotje of ui
- 500-600 ml histamine-arme bouillon
- 1/2 flespompoen
- 250 g kippendijblokjes
- 3-4 teentjes knoflook
- 1 tl gedroogde salie
- 1 kleine venkel
- Verse salie
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de pompoen in blokjes en doe ze samen met de knoflook in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, zout en de helft van de gedroogde salie. Rooster 35 minuten in de oven.
- Fruit de ui en risottorijst in een pan en voeg geleidelijk de bouillon toe tot de risotto gaar is.
- Bak ondertussen de venkel en de kip apart in een pan met de resterende gedroogde salie, peper en zout.
- Haal de pompoen uit de oven en prak de helft van de blokjes samen met de knoflook. Roer de puree, samen met de helft van de overgebleven pompoenblokjes en verse salie, door de risotto.
- Schep de risotto op de borden en verdeel de kip en de rest van de pompoenblokjes erover.
- Garneer met de gebakken venkel, venkelgroen en extra verse salie.