Frambozen taartjes

Frambozen taartjes

Valentijnsdag is natuurlijk niet compleet zonder een dessert. Deze frambozentaartjes zijn een heerlijke, frisse afsluiter van een romantisch diner. Je kunt de frambozen combineren met ander rood fruit of vervangen door fruit naar keuze. Vergeet niet om de taartjes even in de koelkast te laten afkoelen, zodat de bodem goed krokant wordt en de vulling stevig kan opstijven.

 

Ingrediënten (2 taartjes): 

Voor de bodem:

  • 25 g speltbloem of havermeel
  • 20 g tijgernotenmeel
  • 15 g kokosolie of boter, gesmolten
  • 1 el ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 tl koud water (indien nodig)
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 ei* of 1 el arrowroot
  • 70 ml kokosmelk (volle kokosmelk, zonder toevoegingen)
  • 1/2 tl vanille-extract 
  • 1 el agavesiroop of ahornsiroop
  • Extra: frambozen of ander fruit naar keuze. 

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem tot een samenhangend deeg. Druk het deeg in 2 ingevette taartvormpjes en bak de bodems 10 minuten in de oven.
  3. Haal de taartjes uit de oven en laat ze afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C.
  4. Meng de ingrediënten voor de vulling en klop goed door. Schenk de vulling in de taartvormpjes en bak ze 15-20 minuten in de oven, tot de vulling stevig is.
  5. Laat de taartjes volledig afkoelen. Zet ze daarna minimaal 1 uur in de koelkast om de bodem krokant te maken en de vulling goed op te laten stijven.
  6. Versier de taartjes voor het opdienen met verse frambozen en eventueel een beetje poedersuiker of kokosrasp.

Notitie:

*Is ei een trigger voor je? Vervang dit dan door arrowroot.


Related Posts



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *