Histamine-arme açai bowl

Histamine-arme açai bowl

Tijdens deze zomerse dagen is een verkoelend ontbijtje mijn favoriet en dan het liefst met açaí en blauwe bessen!

 

De açaíbes is rijk aan vitamine C en is daarmee een natuurlijke histamineverlager. Daarnaast heeft het ontstekingsremmende eigenschappen en is het rijk aan antioxidanten. Blauwe bessen hebben precies dezelfde eigenschappen, wat deze combinatie perfect maakt om je dag te starten.

 

De bekende açaí bowl wordt meestal gemaakt met banaan. In deze histamine-arme versie vervang ik dit door kokosmelk en tijgernotenmelk. Zo krijg je een vergelijkbare zoete en romige smaak.

 

Maak af met je favoriete toppings en je hebt een heerlijke histamine-arme açaí bowl!

 

Recept histamine-arme açai bowl 

 

1 portie

 

Ingrediënten:

  • 125 g açaiblokjes
  • 80 g blauwe bessen
  • 50 g courgette
  • 1 portie vegan eiwitpoeder
  • 50 ml plantaardige melk
  • Toppings zoals: kokosvlokken, pompoenpitten, hennepzaad en vers histamine-arm fruit*

 

Bereiding:

  1. Snijd de courgette in blokjes en voeg deze samen met de açaí blokjes, blauwe bessen en kokosmelk toe aan een keukenmachine. Meng kort.
  2. Voeg de eiwitpoeder en plantaardige melk toe en meng tot een glad geheel.
  3. Schep over in een kom en maak af met je favoriete toppings.

 

Notitie

* Histamine-arme fruitopties zijn onder andere appel, peer, blauwe bessen, bramen of perzik. Je kunt deze vers of bevroren als topping gebruiken.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *