Wat is er nu beter dan de geur van versgebakken wafels in de ochtend? Deze heerlijke wafels zijn perfect voor een voedzaam ontbijt of een lekkere kerstbrunch, en ze zijn volledig plantaardig, glutenvrij en histamine-arm! De wafels zijn gemaakt met voedzame ingrediënten zoals sorghummeel en havermeel.
Sorghummeel is een glutenvrije meelsoort en lijkt qua smaak op tarwemeel. Bovendien heeft sorghummeel het hoogste eiwitgehalte vergeleken met andere meelsoorten. Wat deze wafels nog lekkerder maakt, is de warme appeltopping die je erbij serveert. De combinatie van gekarameliseerde appelblokjes zorgt voor een verwarmende smaak die helemaal past bij dit seizoen. Voeg daar nog wat geroosterde kokosrasp en ahornsiroop aan toe om het helemaal te maken!
Recept glutenvrije wafels met appelblokjes:
Ingrediënten:
Wafels:
- 70 g sorghummeel
- 50 g havermeel
- 15 g tapiocazetmeel
- 170 ml plantaardige melk
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- 30 g appelmoes
- 1 tl bakpoeder
- Snufje kardemom*
- Snufje zout
Appeltopping:
- 1 appel
- snufje kardemom*
- 1 el water
- 1-2 tl ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
- Extra: kokosrasp en extra ahornsiroop
Bereiding:
- Meng de ingrediënten voor de wafels met elkaar in een kom.
- Verwarm het wafelijzer en vet het in met wat olie.
- Bak de wafels goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de appel in blokjes en verwarm deze in een steelpannetje met wat kardemom, ahornsiroop en een eetlepel water.
- Verdeel de wafels over de borden en garneer met de stukjes appel en andere toppings naar keuze.
Notitie:
* Kardemom kun je weglaten of vervangen door kaneel als je hiertegen kunt