Zin in een snel en makkelijk bakrecept? Deze mini perentaartjes zijn in 30 minuten klaar en perfect als gezond tussendoortje of voor een heerlijke paasbrunch!
Tip: Maak je eigen havermeel door havermout te blenden.
Ingrediënten:
Deeg:
- 80 g havermeel
 - 60 g tijgernootmeel
 - 1 el tapiocameel
 - 35 g kokosbloesemsuiker
 - Snufje zout
 - ½ tl bakpoeder
 - 45 ml kokosolie
 - 15 ml haver- of amandelmelk
 - 1 ei of 50 g appelmoes (vegan optie)
 
Vulling:
- 2 peren* of appels
 - ½ tl kardemom
1 tl ahornsiroop of agavesiroop - 1 tl tapiocameel + water
 - Handje pecannoten of pompoenpitten
 - Topping: 1 el havermout en amandelschaafsel
 
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
 - Meng alle droge ingrediënten en voeg de kokosolie toe. Kneed goed.
 - Voeg het ei en de melk toe en kneed tot een deeg.
 - Druk het deeg in muffinvormpjes zodat er een kuipje ontstaat.
 - Snijd de peer in blokjes en meng met de rest van de vulling. Verdeel over de vormpjes.
 - Strooi er wat havermout overheen en bak 20-25 minuten in de oven.
 - Garneer met amandelschaafsel of kokosrasp
 
