Glutenvrije perentaartjes

Glutenvrije perentaartjes

Zin in een snel en makkelijk bakrecept? Deze mini perentaartjes zijn in 30 minuten klaar en perfect als gezond tussendoortje of voor een heerlijke paasbrunch!

Tip: Maak je eigen havermeel door havermout te blenden.

 

Ingrediënten:

Deeg:

  • 80 g havermeel
  • 60 g tijgernootmeel
  • 1 el tapiocameel
  • 35 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 45 ml kokosolie
  • 15 ml haver- of amandelmelk
  • 1 ei of 50 g appelmoes (vegan optie)

Vulling:

  • 2 peren* of appels
  • ½ tl kardemom
    1 tl ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 tl tapiocameel + water
  • Handje pecannoten of pompoenpitten
  • Topping: 1 el havermout en amandelschaafsel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng alle droge ingrediënten en voeg de kokosolie toe. Kneed goed.
  3. Voeg het ei en de melk toe en kneed tot een deeg.
  4. Druk het deeg in muffinvormpjes zodat er een kuipje ontstaat.
  5. Snijd de peer in blokjes en meng met de rest van de vulling. Verdeel over de vormpjes.
  6. Strooi er wat havermout overheen en bak 20-25 minuten in de oven.
  7. Garneer met amandelschaafsel of kokosrasp

 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *