Nog op zoek naar last minute kerst inspiratie? Deze romige kokosmelk panna cotta is perfect voor de feestdagen! Gezoet met ahornsiroop en feestelijk afgewerkt met een topping van blauwe bessen, geroosterde macadamianoten en kokosrasp. Simpel, lekker én helemaal plantaardig, glutenvrij en histamine-arm!
Recept kokosmelk panna cotta met blauwe bessen
4 porties
Ingrediënten:
De panna cotta:
- 375 ml volvette kokosmelk
- 2-3 el ahornsiroop of agavesiroop
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl agar agar poeder
- ¼ tl zout
Blauwe bessen topping:
- 200 g blauwe bessen
- 1 tl tapiocazetmeel
- 1 tl ahornsiroop of agavesiroop, plus extra naar smaak
- Extra: 35 g macadamianoten* of pompoenpitten, en 2 eetlepels kokosrasp
Bereiding:
- Meng de ingrediënten voor de panna cotta, breng aan de kook, laat 2 min zachtjes koken en schenk in glaasjes. Laat 3 uur of een nacht opstijven in de koelkast.
- Verwarm bevroren blauwe bessen tot ze pruttelen, voeg tapiocazetmeel toe, roer en laat afkoelen.
- Rooster macadamianoten of pompoenpitten in een droge pan.
- Garneer de panna cotta met de blauwe bessen, geroosterde macadamianoten of pompoenpitten, en kokosrasp.