Risotto met courgette en bimi

Risotto met courgette en bimi
Risotto is echt een van mijn favoriete gerechten uit de Italiaanse keuken! Het is glutenvrij én je kunt er elke keer weer een andere draai aan geven. Deze keer maak ik met courgette en bimi, en zachte geitenkaas om de risotto lekker romig te maken. Gebruik een kwalitatieve, lekkere en histamine-arme groentebouillon, want die bepaalt de smaak van je risotto.

 

2 porties 

 

Recept Risotto met courgette en bimi

 

Ingrediënten:

  • 150 g risottorijst
  • 1 courgette
  • 200 g bimi
  • 600 ml groentebouillon
  • 100 g zachte, jonge geitenkaas (bij voorkeur biologisch)*
  • Peper en zout
  • Verse basilicum

 

Bereiding:

  1. Snijd de courgette doormidden, rasp de ene helft en snijd de andere helft in blokjes.
  2. Snipper de knoflook en ui en bak deze in een pan met wat olie. Voeg de risottorijst toe en bak deze 2 minuten glazig.
  3. Leg de courgetteblokjes en de bimi in een ovenschaal met wat olie, peper en zout en zet in de oven voor 18-20 minuten.
  4. Schenk beetje bij beetje de bouillon bij de risotto en blijf goed roeren. Als al het vocht is opgenomen, voeg je de geraspte courgette, courgetteblokjes, een handje verse basilicum en een derde van de geitenkaas toe. Roer goed door.
  5. Schep de risotto op de borden en garneer met de bimi, basilicum en de resterende geitenkaas. 

 

Notitie:

* Geitenmelk is makkelijker verteerbaar en laag in histamine. Je kunt de geitenkaas ook vervangen door buffelmozzarella. Heb je veel last van darm- en/of huidklachten? Laat de kaas dan weg en vervang deze door kip.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *