Begin je dag met een verwarmend ontbijtje dat smaakt als een traktatie! Deze carrot cake oats met appel zijn een heerlijke en voedzame start van je ochtend.
Ik voeg altijd wat eiwitpoeder toe voor extra verzadiging, zodat ik de hele ochtend door kan zonder trek. De crunchy topping van geroosterde pompoenpitten en kokosvlokken maakt het compleet. Voor de finishing touch voeg ik nog een lepel tijgernotenpasta toe.
1 portie
Ingrediënten:
- 30 g havervlokken
- 1 el-1 portie eiwitpoeder vanille*
- 1 el hennepzaad
- 50 g wortel
- 1 kleine appel
- 200 ml plantaardige melk
- Snufje zout
- Snufje kardamom
- Toppings: pompoenpitten, kokosvlokken en tijgernotenpasta
Bereidingswijze:
- Rasp de wortel en de helft van de appel. Snij de andere helft in plakjes.
- Meng alles, behalve de toppings, samen in een steelpannetje
- Verwarm de havermout met een deksel in 20 minuten zachtjes gaar.
- Rooster de pompoenpitten en kokosvlokken kort in een pan.
- Schep de havermout over in een kom. Garneer met de geroosterde pompoenpitten, kokosvlokken en tijgernotenpasta
Notitie
* Gebruik een eiwitpoeder die je goed verteert en bij jou geen histaminereactie uitlokt. Je kunt de eiwitpoeder ook weglaten, maar dan is het ontbijt laag in eiwitten.