Tijgernotenpasta

Tijgernotenpasta

Noten kunnen histamine in het lichaam vrijmaken en kunnen daardoor een histaminereactie triggeren. De perfecte oplossing: de tijgernoot. Tijgernoten zijn namelijk geen noten, maar een plant. De tijgernoten zien eruit als kleine bruine knolletjes, maar hebben de naam van een noot gekregen omdat ze smaken naar amandelen. 

 

Tijgernoten zijn helemaal histamineproof en kun je in plaats van noten in histamine-arme recepten verwerken.Zelf ben ik namelijk gek op notenpasta en deze tijgernotenpasta is hiervoor de perfecte vervanging. Je maakt het heel gemakkelijk door tijgernotenmeel met olie te mengen. Geef het een klein zoetje en je hebt een heerlijke pasta voor over je fruit, havermout of plakje cake!

 

Recept tijgernotenpasta

 

Benodigdheden

  • Keukenmachine of blender
  • Dichte glazen pot

 

Ingrediënten

  • 120 gram tijgernotenmeel
  • 85 ml avocado-olie* of olijfolie
  • 5 druppels Green Sweet stevia naturel/vanille of 1 el ahornsiroop
  • Snufje keltisch of Himalaya zout

 

Bereiding

1. Meng alle ingrediënten met elkaar in een keukenmachine tot een gladde pasta.
2. Schep de pasta over in een dichte, glazen pot en bewaar op een donkere plek.

 

Notitie

* Avocado-olie wordt over het algemeen goed verdragen bij een histamine-intolerantie. Vervang dit anders door olijfolie met een niet te uitgesproken extra vierge smaak. 



1 gedachte over “Tijgernotenpasta”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *