Carrot cake muffins

Carrot cake muffins

Ben je nog op zoek naar een lekker tussendoortje? Dan is dit recept iets voor jou! Deze carrot cake muffins zijn gluten- en lactosevrij, histamine-arm en erg lekker!

 

In deze muffins zit een combinatie van bruine rijst-, kokos- en tapiocameel. Alle meelsoorten hebben een andere functie waardoor de muffins de juiste textuur krijgen. Bruin rijstmeel is de volkoren variant van rijstmeel en bevat daardoor meer vezels. Bruin rijstmeel heeft een wat nootachtige smaak, wat het een lekker alternatief maakt voor tarwemeel en amandelmeel

 

Tijgernootmelk is een zoete melk gemaakt van tijgernoten. Deze melk is plantaardig, histamine-arm en perfect in bakgerechten zoals deze. Je kunt de tijgernotenmelk 0ok vervangen door kokosmelk, rijstemelk of biologische havermelk. 

 

Tip:

Vries de overige muffins in zodat je voor de aankomende tijd een lekker tussendoortje hebt.

 

Recept carrot cake muffins

 

8 porties

 

Ingrediënten:

  • 100 g bruine rijstmeel
  •  50 g kokosmeel
  • 40 g tapiocameel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 35 g appelmoes
  • 3 eieren
  • 45 ml kokosolie
  • 1 tl verse gember (optioneel)*
  • 2 el ahornsiroop
  • 125 ml tijgernootmelk of kokosmelk
  • 160 g wortel
  • 1 el pompoenpitten (garnering)

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 C
  2. Meng het meel, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de eieren, appelmoes, ahornsiroop, melk, olie en eventueel de gember.
  4. Rasp de wortel en meng deze door het beslag.
  5. Vet de muffinvormpjes in met olie en schep het beslag in de vormpjes. Druk aan en garneer met de pompoenpitten.
  6. Zet de muffins in de oven voor 30-35 minuten.
  7. Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

 

Notitie

* Wees voorzichtig met gember als je dit nog niet geïntroduceerd hebt. Verse gember gaat vaak beter dan gedroogde gember.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *