Blauwe bessen zijn een bron van antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die onder andere ontstekingen tegen gaan en vrije radicalen in het lichaam vangen. Blauwe bessen bevatten specifieke antioxidanten, zoals quercetine en resveratrol, die histamine in het lichaam kunnen verlagen. Deze stoffen worden, tijdens de behandeling van een histamine-intolerantie, vaak ingezet in de vorm van supplementen om histamine in het lichaam te verlagen. Blauwe bessen zijn dus niet alleen heel lekker en gezond, maar ook een natuurlijke histamineverlager.
In dit recept verwerken we de blauwe bessen tot een heerlijke histamine-arme blauwe bessen cake met kokos, die ook gluten- en zuivelvrij is. Deze cake is binnen no-time klaar en geeft je voor een aantal dagen een lekker tussendoortje!
Tip: Vries de cake per plakje in zodat je altijd wat lekkers op voorraad hebt.
Recept blauwe bessen cake met kokos
8-10 porties
Ingrediënten
- 75 g havermeel
- 60 g tijgernotenmeel
- 75 g amandelmeel*
- 3 eieren
- 75 g volvette kokosmelk
- 75 g ongezoete appelmoes
- 1 tl vanille-extract
- 125 g biologische blauwe bessen + extra
- 1 el arrowroot
- 30 g ahornsiroop
- 1 tl bakpoeder
- 1,5 el kokosrasp
- Snufje himalaya zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Klop de eieren los en meng met de kokosmelk, appelmoes, ahornsiroop en vanille-extract.
- Meng hier het meel, bakpoeder en zout doorheen.
- Meng de blauwe bessen met arrowroot en schep met een spatel door het beslag.
- Verdeel alles over een ingevette cake blik en top af met wat extra bosbessen en kokosrasp.
- Bak in de oven voor 55 minuten.
- Haal uit de oven als de cake goudbruin is en laat afkoelen.
Notitie
* Amandelmeel wordt over het algemeen goed verdragen. Kan je niet tegen amandelmeel of heb je dit nog niet geïntroduceerd? Vervang dit dan door extra haver- of tijgernotenmeel.