Zin in een snel en makkelijk bakrecept? Deze mini perentaartjes zijn in 30 minuten klaar en perfect als gezond tussendoortje of voor een heerlijke paasbrunch!
Tip: Maak je eigen havermeel door havermout te blenden.
Ingrediënten:
Deeg:
- 80 g havermeel
- 60 g tijgernootmeel
- 1 el tapiocameel
- 35 g kokosbloesemsuiker
- Snufje zout
- ½ tl bakpoeder
- 45 ml kokosolie
- 15 ml haver- of amandelmelk
- 1 ei of 50 g appelmoes (vegan optie)
Vulling:
- 2 peren* of appels
- ½ tl kardemom
1 tl ahornsiroop of agavesiroop - 1 tl tapiocameel + water
- Handje pecannoten of pompoenpitten
- Topping: 1 el havermout en amandelschaafsel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Meng alle droge ingrediënten en voeg de kokosolie toe. Kneed goed.
- Voeg het ei en de melk toe en kneed tot een deeg.
- Druk het deeg in muffinvormpjes zodat er een kuipje ontstaat.
- Snijd de peer in blokjes en meng met de rest van de vulling. Verdeel over de vormpjes.
- Strooi er wat havermout overheen en bak 20-25 minuten in de oven.
- Garneer met amandelschaafsel of kokosrasp