Soms heb je gewoon zin in een makkelijke en voedzame maaltijd zonder al te veel gedoe. Deze traybake is daar perfect voor! Een heerlijke, ovengebakken variatie op de klassieke AVG.
Alles gaat samen de oven in, waardoor jij ondertussen iets anders kunt doen. Makkelijk, gezond en natuurlijk histamine-arm!
Ingrediënten (2 porties):
- 2 kippenbouten
- 1 broccoli
- 500 g pastinaak
- 200 g krieltjes
- 1 tl venkelzaad
- 3 teentjes knoflook, geperst
- Witte peper & zout
- 1 tl honing
- 3 el ghee of boter
- 1 tl verse tijm + extra
- Verse rozemarijn en salie
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het venkelzaad, witte peper, zout, knoflook en verse tijm. Voeg de honing toe en roer dit door de ghee of boter.
- Smeer de kippenbouten goed in met dit mengsel.
- Snijd de pastinaak en krieltjes in stukken en verdeel ze over een bakplaat. Breng op smaak met tijm, rozemarijn, peper, zout en olijfolie.
- Leg de kippenbouten bovenop de groenten en bak 35 minuten in de oven.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze na 35 minuten toe aan de bakplaat. Bak nog 10-15 minuten tot alles goudbruin en gaar is.
- Haal uit de oven en garneer met verse salie.
Tip: Wil je extra knapperige krieltjes en pastinaak? Bak ze vooraf in de airfryer of laat ze iets langer in de oven.