Flammkuchen met witlof en geitenkaas

Flammkuchen met witlof en geitenkaas

Op zoek naar iets lekkers voor dit weekend? Dit flammkuchenrecept is ideaal om te delen met vrienden of om samen van te genieten tijdens een avondje op de bank. Ik beleg de flammkuchen met witlof, rode ui en geitenkaas. Hier kun je eventueel nog extra histamine-arme ingrediënten aan toevoegen.

Tip:
Je kunt de geitenkaas ook mixen tot een crème en uitsmeren over de flammkuchen.

 

Recept flammkuchen met witlof en geitenkaas

 

Ingrediënten (1 flammkuchen):

Flammkuchen

  • 175 g speltbloem
  • 90 ml water
  • 2 el olijfolie
  • Snufje zout

Topping:

  • 1 witlof
  • 200 g geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Meng de speltbloem met een snuf zout in een kom. Voeg het water en de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat extra bloem of water toe voor de juiste textuur.
  3. Rol het deeg heel dun uit op bakpapier (bijna doorzichtig).
  4. Bak het deeg 5 minuten voor in de oven.
  5. Snijd intussen de witlof in reepjes en de rode ui in halve maantjes.
  6. Meng de knoflook met olijfolie, bestrijk hiermee de flammkuchen en verdeel de witlof, rode ui en geitenkaas erover.
  7. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 °C. Zet de flammkuchen nog 10-15 minuten terug in de oven tot hij knapperig is.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *