Door mijn eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om darmklachten en histamine-intolerantie aan te pakken. Het doel is dat jij je weer lekker in je vel voelt, zowel fysiek als mentaal. We kijken naar jouw persoonlijke triggers, zodat je leert om naar je eigen lichaam te luisteren en er op de juiste manier voor te zorgen, want one size not fits all.
Labonderzoek
In mijn werkwijze is laboratoriumonderzoek de basis. Als je besluit met mij aan de slag te gaan, zijn de labonderzoeken het eerste wat we inzetten. Hiermee krijgen we inzicht in of er sprake is van histamine-intolerantie, maar ook wat de oorzaak is en hoe we dit vervolgens kunnen behandelen, want Meten=Weten. Tijdens het intakegesprek bepalen we samen welke onderzoeken relevant zijn. De onderzoeken kun je zelf thuis uitvoeren. Als de uitslagen binnen zijn bespreken we dit samen en pas ik hier jouw persoonlijke behandelplan op af.
Voeding
In mijn werk voor Lowcarbchef heb ik veel ervaring en liefde opgedaan voor het maken van recepten. Voor elk dieet kan het lastig zijn om met nieuwe ideeën te komen en te voorkomen dat je dieet eenzijdig, saai en niet vol te houden is. Tijdens het histahealthtraject krijg je een receptenbundel om je te ondersteunen in deze nieuwe manier van eten. Daarnaast vind je op mijn Instagram en onder het kopje recepten, wekelijkse nieuwe recepten. Mijn persoonlijke motto voor al mijn histamine-arme recepten: find the delicious, nourishing alternatives that makes you spark.
Mind en body
We kijken naast het voedingsaspect ook naar je mentale gezondheid. Stress is een van de grootste triggers van histamine-intolerantie en een histamine-intolerantie wordt niet minder als de mentale toestand ongezond blijft. De behandeling van histamine-intolerantie bestaat ook uit het helen van je histamine mindset. In de consulten wordt aandacht besteed aan je mindset en stress levels. Met verschillende tips proberen we de histamine in het lichaam aan alle kanten te verlagen.